Over ons

Nyah & Cody 2020
Nyah & Cody 2020
Fenya & Cooper 2009
Fenya & Cooper 2009

We stellen ons graag voor: 

Ons gezin bestaat uit; Liset, Ivo en onze dochters Elin en Brynn. We wonen in een oude woonboerderij in de mooie Betuwe, die we volledig hebben gerenoveerd en in oude glorie hebben hersteld. Liset is dierenarts en heeft 12 jaar ervaring in de gezelschapsdierenpraktijk. Onze honden (en andere dieren) ontbreekt het dus nooit aan de beste medische zorg!

Onze eerste RR Fenya kwam bij ons in 2003, na een lange studie over het ras en kennismaking met meerdere fokkers. Ze was een pittige teef en we hebben veel van haar geleerd. Ze ging overal mee naartoe, op vakantie en zelfs in de kano! Ze heeft de geboorte van onze beide dochters meegemaakt en is ruim 12 jaar geworden.

Een tweede RR leek ons geweldig, dus na 3 jaar volgde reu Cooper. Fenya nam haar rol als mama heel serieus en heeft de opvoeding van Cooper op zich genomen. Hij was een geweldige grote goedzak. Samen hebben ze veel mooie avonturen beleefd, waaronder ook lessen in behendigheid.

Na onze verhuizing in 2016 van Brabant naar de Betuwe waren we inmiddels een half jaar zonder RR. We zouden eigenlijk wachten tot de boerderij gerenoveerd was met een nieuwe hond. Maar toen kwam reu Raf op ons pad; een nestje bij de buren, dat kan natuurlijk geen toeval zijn ;-)

We vonden 1 RR toch wat kaal, dus ging ik op zoek naar weer een teefje erbij. Omdat ik al langer de wens had te gaan fokken, ben ik op zoek gegaan naar een teef die zowel een goede afstamming had als een gouden karakter. Met Nyah heb ik gevonden wat ik zocht in een teef; een lieve, stabiele hond, die ook nog eens beeldschoon is.

Helaas mocht Raf niet lang bij ons zijn, Nyah is toen even alleen geweest. Natuurlijk ging het toch weer kriebelen. Bij toeval kwam Cody op ons pad. Het leek me een geweldige uitdaging om een kruising RR x weimaraner op te voeden, dus we zijn ervoor gegaan.

Samen beleven Nyah en Cody mooie avonturen, op de Amerongse berg, de Grebbeberg, of dichter bij huis op het Eiland van Maurik. We hopen dat we nog lang van dit mooie duo mogen genieten!